Top

La Reine zelf lippenbalsem maken set DIY van de Imkers van La Reine

25% Korting
  • La Reine zelf lippenbalsem maken set DIY van de Imkers van La Reine
  • La Reine zelf lippenbalsem maken set DIY van de Imkers van La Reine
  • La Reine zelf lippenbalsem maken set DIY van de Imkers van La Reine
  • La Reine zelf lippenbalsem maken set DIY van de Imkers van La Reine
  • La Reine zelf lippenbalsem maken set DIY van de Imkers van La Reine
€ 24,95
18,71
Dit product is helaas tijdelijk niet op voorraad

La Reine zelf lippenbalsem maken set Honey flow

Voor het zelf maken van lipbalsem met honing, amandelolie en bijenwas. Zelf lippenbalsem maken is leuk! Honey staat voor het meest kostbare product uit de natuur. Flow staat voor onze passie voor bijen en het zelf maken van gezonde natuurproducten. Van de Imkers van La Reine.

Inhoud van deze kit:

  • 50 ml biologische acacia honing
  • 4 vellen zuivere bijenwas
  • 50 ml zoet amandelolie
  • 1 ml biologische zoete sinaasappelolie
  • 6 ronde 10 ml lipbalsem potjes

honing la reine

Honing

Honing (mel) is een zoet, geurig ingrediënt dat gemaakt wordt door honingbijen en helpt bij het genezen van gebarsten lippen. Bijen verzamelen nectar, voegen daar enzymen aan toe en brengen het naar hun bijenkast. Onderzoek heeft aangetoond dat honing veel antibacteriële stoffen bevat. Onverdund zal honing niet bederven en blijft vele jaren eetbaar. Kristalliseren van honing is een natuurlijk proces dat met warm water omkeerbaar is. Als honing verhit wordt boven 40 C gaan belangrijke enzymen verloren. Honing wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt als huidverzorgingsproduct en een mooi ingrediënt om zelf lippenbalsem mee te maken.

Zuivere bijenwas

Zuivere bijenwas (cera flava) is het materiaal waar bijen honingraten van maken. Bijen zetten nectar om in was waarmee ze de honingraat bouwen en waarin ze honing opslaan. Er is ca. 5 kg honing nodig om 1 kg was te produceren. Bijenwas is in huidverzorging een natuurlijk emulgator, zorgt ervoor  dat de balsem bindt en geeft een dikke romige structuur. Bijenwas ruikt lekker, beschermt tegen vochtverlies en verzorgd de huid intensief. Bijenwas is een onmisbaar ingrediënt bij het zelf lippenbalsem maken.

Zoete amandelolie

Zoete amandelolie (prunus amygdalus var. dulcis) is een vette plantenolie, koud geperst uit de pitten van de amandelboom en is een van de meest waardevolle plantaardige oliën in de huidverzorging. Honingbijen zijn onmisbaar bij de bestuiving van amandelbomen. Amandelolie verzacht ruwe en schrale huid, verzorgt, beschermt en helpt bij droge en gesprongen lippen. Zoete amandelolie is zeer goed te verdragen, ook bij een gevoelige huid. Dat maakt zoete amandelolie tot een van de beste ingrediënten bij het zelf lippenbalsem maken.

Zoete sinaasappelolie

Zoete sinaasappelolie wordt koud geperst uit de schil van de biologische zoete sinaasappel. De essentiële olie heeft een verfrissende, zoete geur. Wanneer je zelf lippenbalsem maken leuk vindt en vaker wilt doen, dan kun je variëren met andere essentiële oliën zoals, mandarijn, geranium of wintergreen. In huidverzorging ondersteunt sinaasappelolie het herstellend vermogen van de huid. Kalmeert en verzacht een gebarsten huid en kloofjes. INCI: Limonene, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Linalool, Citral, Farnesol. Deze stoffen zijn niet toegevoegd maar komen van nature voor in sinaasappelolie.


Schrijf een beoordeling (0)
Type de code over