Top

Imkerkleding

Imkerkleding kopen


Veilig met bijen omgaan is voor de imker een must. Goede imkerkleding voorkomt dat bijen onder je kleding komen en je steken. Imkerkleding kopen doe je natuurlijk eenvoudig en snel online, in de imkerwinkel. Want hier vind je alles wat je nodig hebt om je hobby veilig uit te oefenen. Imkeroveralls, imkerjacks en hoeden met sluier. Gecombineerd met lange, leren handschoenen geven bijensteken geen kans meer. En je bent meteen beschermt tegen het kleverige, bruine goedje, propolis.


Beschermende imkerkleding


Al heb je nog zo’n vredelievend bijenvolk, beschermende imkerkleding is onmisbaar als je met de bijen bezig bent. Er zijn verschillende imkerpakken en kappen om uit te kiezen. Ga je voor alleen een imkerjack of toch liever een complete overall? Het voordeel van een overall is dat al je kleding afgedekt is, en niet in aanraking kan komen met propolis en bijenwas. Onze BeePro overall beschermt je extreem goed tegen bijensteken, dat is vooral handig als je hier gevoelig voor bent. Het is uiteraard wel wat meer werk om de overall aan te trekken. Dat is ook de reden dat veel imkers kiezen voor een imkerpak of imkerjack. Gecombineerd met een oude broek en goede imkerhandschoenen werkt dat prima.

Imkerjack Sheriff


Naast de traditionele witte imkerkleding vind je in de imkerwinkel ook gekleurde jacks van het merk Sherriff. Het kaki imkerjack van Sherriff en het lila imkerjack van Sherriff zijn populaire kleuren en de beste imkerjacks voor hem en haar, topkwaliteit en stoere looks!


Imkerhandschoenen


Het werken met imkerhandschoenen vraagt enige oefening. Je zou het liefst zonder handschoenen werken, maar toch horen goede imkerhandschoenen bij de basisuitrusting van iedere imker. Het kan altijd gebeuren dat je bijen een minder goed humeur hebben dan anders. Je zit er niet op te wachten dat je handen veelvuldig gestoken worden. Neem de tijd om aan de handschoenen te wennen. Want goede imkerhandschoenen beschermen niet alleen tegen bijensteken, ze voorkomen ook dat propolis zich vastzet op de huid. Kies de goede maat zodat de handschoenen comfortabel zitten. De lange manchetten voorkomen dan bijen tussen je handschoen en de mouw van je imkerjas door vliegen, en je alsnog steken. Heb je vragen over onze imkerkleding? Stel ze gerust, wij helpen je graag.