Top

Imkergereedschap

Imkergereedschap kopen


Een echte imker heeft het nodige gereedschap tot zijn beschikking. Neem bijvoorbeeld een berokerkastbeitel, bijentabak, bijenveger en gereedschap om zelf ramen te maken. Sommige imkers hebben een koffer vol gereedschappen bij zich. Als volleerd bijenkast-chirurg gaan ze aan de slag. Al rommelend in de tas vol attributen… Maar heb je al dit imkergereedschap nu echt nodig? De gemiddelde imkerwinkel biedt heel veel verschillende imkergereedschappen aan. Als beginnend imker zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke gereedschappen je als imker echt nodig hebt en welke je wel kunt missen. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van het imkergereedschap dat je niet wilt missen, en die shop je online bij Imkerwinkel.nl.


Imkergereedschap, de beroker


Een imker kan niet zonder goede beroker. Deze heb je nodig wanneer je bijvoorbeeld het bijenvolk gaat inspecteren. Met een klein beetje rook kalmeer je de bijen. Je kunt kiezen uit twee verschillende berokers, de balgberoker of de imkerpijp. Welke je kiest is aan jou. De ene geeft de voorkeur aan de imkerpijp, waarmee je de handen vrij hebt. De ander kiest voor de balgberoker, omdat je enkel rook nodig hebt bij het openen en sluiten van de bijenkast. Of wanneer de bijen erg opdringerig worden. De imkerpijp zal je regelmatig moeten bijvullen met bijentabak. Het reservoir is kleiner dan bij een balgberoker. Vind je het moeilijk om te kiezen? Vraag gerust onze hulp.


Imkergereedschap, kastbeitels


Een kastbeitel is onmisbaar imkergereedschap. Je wrikt er raampjes of kastdelen mee los. Gebruik hiervoor nooit een schroevendraaier, hiermee beschadig je de bijenkast en dit gereedschap is ongeschikt om raampjes mee te lichten. Een goede kastbeitel is van RVS. Dit materiaal is duurzaam en zal je honing niet verontreinigen. In onze imkerwinkel vind je verschillende RVS kastbeitels.


Imkergereedschap, de bijenveger


Een bijenveger is altijd handig. Al is het maar om een zwerm te vangen. Of om je imkerjas bijvrij te maken wanneer je in de auto wilt stappen. Een goede bijenveger heeft een lang handvat en zachte haren die de bijen niet beschadigen. Hoewel bijen niet graag ‘geveegd’ worden, laten bijen uit een zwerm het vaak toe zonder agressief te worden. Zo kan je de laatste, achtergebleven bijen bij elkaar vegen.