Top

Glazen pottenGlazen potten met deksels


Ben je op zoek naar mooie glazen potten met deksel voor honing van eigen bijen of voor ingemaakte producten of eigengemaakte jam? Je vind hier een uitgekiend glazen honing potten assortiment. Ook geschikt voor wecken, inmaken en bewaren. Zo weet je zeker dat elk zelf gemaakt product het beste tot zijn recht komt en je dit altijd stijlvol kunt presenteren.

Jij en je bijen hebben hard hun beste gedaan om heerlijke honing te maken. Het beste bewaar je de honing in glazen potten. Dit is niet alleen hygiënisch, het ziet er ook nog mooi uit. Natuurlijk zijn deze mooie glazen potten met deksel ook prima te gebruiken voor ingemaakte producten of zelfgemaakte jam. De glazen potten in de imkerwinkel zijn met zorg geselecteerd. Vanaf nu kan jij je honing netjes bewaren en stijlvol presenteren in deze mooie glazen potten. Natuurlijk ook leuk als cadeautje. Altijd leuk om te krijgen, zo’n mooie glazen pot met honing, of andere heerlijke geweckte of ingemaakte groenten en fruit.

Honing bewaren in glazen potten

Honing, hoe lang kan je dat eigenlijk bewaren? In principe is honing onbeperkt houdbaar. Toch nemen de enzymen in honing na zo’n twee jaar af. Je ziet dit aan het donkerder worden van de honing. En de structuur wordt stroperiger. Wanneer bijen nectar uit bloemen halen bevat dit wel 80% water. In de bijenkast laten de bijen de honing indikken tot zo’n 20% water. Bacteriën en gisten krijgen nu minder kans de honing aan te tasten. Maar zodra de imker de honing uit de kast haalt zijn er geen bijen meer om het te beschermen.

Hoe bewaar je honing het beste?

Honing op de juiste manier bewaren zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen langer in de honing blijven. Bewaar daarom je honing in glazen potten die goed afgesloten kunnen worden. Laat zo min mogelijk zuurstof bij de honing komen om smaakverlies en bederf te voorkomen. Zet honing niet in de koelkast, daar is het te koud. Voor honing is een constante temperatuur van zo’n 12 graden het beste. Ook een donkere ruimte verlengt de houdbaarheid. Want licht en temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat je honing gaat kristalliseren. Dit proces stop je door de honing au bain marie te verwarmen tot maximaal 40 graden. Laat het niet warmer worden, want dan verliest de honing zijn goede bestanddelen. Vragen over het bewaren van honing of onze glazen potten? Stel ze gerust.