Top

BijenvoerInvertsuikersiroop voor bijen 14 kg

Invertsuikersiroop voor bijen 14 kg

€ 16,95
(tijdelijk niet leverbaar)
Suikerdeeg (voerdeeg) voor bijen

Suikerdeeg (voerdeeg) voor bijen

€ 5,25
Voerbak rond inhoud van 2 liter met deksel

Voerbak rond inhoud van 2 liter met deksel

€ 5,95
Voerbak inhoud 6 liter inhoud met deksel

Voerbak inhoud 6 liter inhoud met deksel

€ 12,95

Bijenvoer kopen


Bijenvoer zal je als imker op een gegeven moment nodig hebben. Je wilt natuurlijk niet dat je bijenvolk uithongert. Door de klimaatverandering bloeien veel planten al vroeg in het voorjaar. Ook in de zomer zien we uitbundig bloeiende bloemen, maar toch zit er minder nectar in door de droogte. Hierdoor kan het zomaar gebeuren dat je halverwege de zomer al moet bijvoeren. En natuurlijk ook in de winter hebben je bijen voldoende voer nodig om te overleven. Zelfs als je geen overschot honing hebt afgenomen kan het gebeuren dat je bijenvolk niet voldoende nectar heeft kunnen vinden om te kunnen overwinteren. Hou je bijen daarom goed in de gaten. Hebben ze genoeg te eten om goed voor zichzelf en hun volk te kunnen zorgen?

Verschillende soorten bijenvoer


In de imkerwinkel vind je verschillende soorten bijenvoer. Je kunt je bijen door moeilijke periodes helpen door invertsuikersiroop bij te voeren. Hiermee help je ze door periodes van voedselschaarste, zoals tijdens slecht weer of in de winter. Dit bijenvoer is gebruiksklaar en kan direct worden toegepast. Je kunt ook kiezen voor suikerdeeg om je bijen door moeilijke periodes te helpen. In de imkerwinkel vind je voerdeeg met een microfijne structuur, die makkelijk door de bijen wordt opgenomen. Het bijenvolk voorbereiden op de winter heet inwinteren.


Geef je bijenvoer in een voederbak


Door voerbakken te gebruiken kan je de bijen effectief bijvoeren. Een goede voerbak voor bijen is zo ontworpen dat de bijen niet kunnen verdrinken in hun voer. De voerbakken in de imkerwinkel zijn geschikt voor het bijvoeren van suikerwater, invert suikersiroop en voerdeeg. Doordat de voerbakken gemaakt zijn van flexibel kunststof zijn ze bijna onbreekbaar en gemakkelijk, hygiënisch schoon te maken. Een groot voordeel van deze voederbakken is dat je ze eenvoudig bij kunt vullen, zonder de bijenkast daarvoor te openen. Je hoeft je bijen dus niet onnodig te storen. Bijenvoer is belangrijk voor je bijen. Twijfel je wanneer je bij moet voeren en welk voer je dan moet kiezen voor jouw bijenvolk? Vraag het ons gerust. Jeroen adviseert je graag.