Top

Bijenkasten

Bijenkast spaarkast met chaletdak

Bijenkast spaarkast met chaletdak

€ 277,00
Bijenkast spaarkast red cedar

Bijenkast spaarkast red cedar

€ 267,00

Bijenkast kopen


Bijenkasten koop je bij de Imkerwinkel.nl. Zowel voor de beginnende imker als de ervaren bijenhouder leveren wij de beste bijenkasten. Natuurlijk gun je jouw bijen de beste bijenkast. Maar welke moet je kiezen? Op internet is de keus groot. Elke kast heeft zijn eigen voor- en nadelen. Om de keus makkelijker te maken hebben wij al de nodige research gedaan. De beste bijenkasten vind je in onze imkerwinkel. Heb je vragen over onze bijenkasten? Stel ze gerust. Jeroen zit voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.


De bijenkasten van Imkerwinkel.nl


Ons assortiment bijenkasten is met de grootste zorg samengesteld. De bijenkasten worden door onze eigen timmerman vervaardigd. Daarbij worden materialen gebruikt die optimaal gebruikersgemak en de beste duurzaamheid garanderen. Onder onze kasten bevindt zich de Rolls Roys onder de bijenkasten, de red ceder bijenkast. Dit model de spaarkast, is de populairste bijenkast in Nederland. Wij gebruiken altijd het oorspronkelijke ontwerp en maatvoering, zodat uitwisseling met andere spaarkasten mogelijk is. Aan het oorspronkelijke ontwerp brengen wij nog een aantal verbeteringen aan.


Welke bijenkast kies je?


De keus voor een bepaalde bijenkast wordt mede bepaald door het doel waarvoor de bijen gehouden worden. Wil je honing oogsten of is het voor behoud van de natuur? De bijen zelf stellen niet hele hoge eisen aan hun woning. De keus voor de juiste bijenkast is vooral voor de imker van belang. Honingbijen bouwen hun nest van nature in holle bomen. De inhoud kan variëren van 30 tot 60 liter. In Nederland werken imkers met de Spaarkast. Welke bijenkast je het beste kunt kiezen, lees je hier.


De beste bijenkast voor jouw bijen


Je bijen zijn blij met elke ruimte waarin zij goed hun nest kunnen maken. De ruimte moet dus groot genoeg zijn voor jouw bijenvolk. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte droog is en regen niet binnen kan dringen. Een voet, waardoor de bijenkast op een goede werkhoogte komt te staan, is erg fijn voor jou. En het voorkomt meteen schimmelvorming door nat gras en een slechte ventilatie. Voor je bijen is het fijn dat jij je werkzaamheden kunt doen zonder ze daarbij al te veel te storen. Verder moet de kast tegen een stootje kunnen, ze staan tenslotte zomeren winter buiten. Uiteraard voldoen alle bijenkasten in de imkerwinkel aan deze eisen, en ze bevatten zelfs nog meer praktische extra’s. Bekijk snel onze bijenkasten.