Top
Bijenkast spaarkast red cedar
  • Bijenkast spaarkast red cedar
267,00
per stuk
Dit product is helaas tijdelijk niet op voorraad

Bijenkast spaarkast red cedar 


Deze red ceder bijenkast is de Rolls Royce onder de bijenkasten. Gun je bijen de beste bijenkast. Dit model, de spaarkast, is de populairste bijenkast in Nederland. Voor deze bijenkast selecteerde onze timmerman het allerbeste Red Cedar voor de beste duurzaamheid. Geef deze bijenkast een plaatsje in je tuin.

Al onze bijenkasten worden gemaakt volgens het oorspronkelijke ontwerp en maatvoering en zijn daarom uitwisselbaar met alle andere spaarkasten. Op het oorspronkelijke ontwerp hebben wij voor meer gemak en duurzaamheid een aantal verbeteringen gedaan. Zo is de honingkamer rondom voorzien van handgrepen. Is de aluminium dakbedekking vergroot voor een betere bescherming van de bijenkast en de bijen tegen regen. En kan je met het vliegopening verkleinblokje ook de bijenkast af sluiten. En de lade in de gaasbodem is van geel kunststof waardoor deze altijd makkelijk schuift en niet hinderlijk klemt zoals een houten lade die door vocht uitzet. Omdat de lade geel is kan je beter zien wat er op de lade ligt. Dat is vooral handig bij het zoeken naar varroamijten. Deze aanpassingen zijn naar een idee van de bijencoach Jeroen Vorstman.


Met als optie een voet waarmee je de bijenkast op een goede werkhoogte zet en voorkom je schimmelvorming door slechte ventilatie en nat gras. Op deze voet droogt een bijenkast sneller en gaat daardoor langer mee, heb je geen last van gras dat de vliegopening verstopt en blijft de vliegopening vrij bij sneeuwval. 

Vergeet niet afstandrepen of draaglijsten bij je kast te bestellen. Die vind je bij kleine kastonderdelen.

 Meest gebruikte bijenkast in Nederland
 Duurzaam hout
 Hoektandverbindingen voor beste stevigheid
 Gemonteerd voor meer voordeel
 Honingkamer rondom voorzien van handgrepen
 Uitwisselbaar met alle andere spaarkasten
 Aanwinst voor je tuin
 Verbeterde uitvoering
 

Product specificaties

Inhoud - Gaasbodem met lade gemonteerd

- Broedkamer gemonteerd
- Honingkamer gemonteerd

- Dak gemonteerd
- Vliegplank, scharnier met schroefjes (zelf monteren)
- Dekplank met voeropening
- Vliegopeningsblokje

Afmetingen
Gewicht kg


Schrijf een beoordeling (0)
Type de code over