Top

Boeken

Boeken over bijen

Als imker wil je het liefst alles weten over bijen. Daarom vind je in de imkerwinkel interessante boeken die je helpen je bijen hobby nog leuker te maken. De beginnende imker wordt op weg geholpen door het zeer praktische boek van Jeroen Vorstman. En in het boek van dokter Wiebe Braam worden de bijzondere eigenschappen van propolis uit de doeken gedaan. In de imkerwinkel vind je leuke en interessante boeken, voor iedereen die van boeken en bijen houdt.

Boek “Bijenhouden voor iedereen” door Jeroen Vorstman

Het boek “Bijenhouden voor iedereen” is een super handig praktijkboek, geschreven door Jeroen Vorstman. Ideaal voor de beginnende imker. Maar ook leuk voor de meer ervaren bijenhouder. Want het houden van bijen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Op internet en in talloze boeken worden allerlei tips gegeven over het houden van bijen. Al deze tips toepassen is onmogelijk. En uitproberen welke tips het beste werken duurt jaren. Zonde van je tijd, en je bijenvolken. Met de eenvoudige methode van Jeroen kan iedereen succesvol bijen houden. Met dit boek voorkom je veel, pijnlijke, beginnersfouten en verhoog je het plezier in de hobby nog meer. Van de voorbereiding, het kiezen van je bijenkast tot het werken met de bijen en zelfs een compleet jaarplan vind je in dit boek. Je krijgt er ook een handig overzicht van alle benodigde imkergereedschappen en andere benodigdheden, zodat jij goed voorbereid kunt beginnen aan je bijen hobby. In dit boek ontdek je het geheim achter succesvol bijenhouden! Bestel het boek bijenhouden voor iedereen bij imkerwinkel.nl

Boek “De geneeskracht van propolis” door Wiebe Braam

Wiebe Braam is arts van beroep. Ondanks zijn opleiding, waarin alles wat niet-universitair is argwaan oproept, is hij propolis als serieus alternatief geneesmiddel gaan zien. Sinds de eerst druk van dit boek zijn er al verschillende medische onderzoeken gedaan naar de werking van propolis. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn terug de vinden in deze, ondertussen 4e, herdruk. Propolis heeft geweldige, beschermende en antibacteriële eigenschappen, waarmee bijenvolken zich al eeuwen beschermen. Bijen maken hierbij handig gebruik van de natuurlijke stoffen die bomen beschermen tegen allerlei ziekten. In het boek “De geneeskracht van propolis” vind je praktische adviezen over het gebruik van propolis bij verschillende aandoeningen. Doe jezelf of een ander een boek cadeau, altijd leuk om te krijgen!